Go Back
Drukuj

Przygotowanie 5 minutes
Czas gotowania 20 minutes
Czas całkowity 25 minutes
Porcje 25
Autor RG

Składniki

  • 10 plastrów boczek parzony
  • 4 plastry ser żółty
  • 1,5 piersi pierś z kurczaka
  • wg uznania pieprz kolorowy
  • wg uznania sól himalajska/morska
  • wg uznania opcjonalne zioła prowansalskie
  • 28 g 2 łyżki smalec

Instrukcje

  1. Kurczaka dokładnie umyj i pokrój w plastry.
  2. Na desce ułóż pięć plastrów boczku i połóż na nie plastry pokrojonego wcześniej kurczaka. Na to połóż po plastrze sera.
  3. Posól i popieprz według uznania. Wskazane jest także posypanie ziołami np. prowansalskimi.
  4. Rozgrzej smalec na patelni.
  5. Rozgrzej piekarnik do 170 stopni.
  6. Zawiń plastry. Jeżeli Ci się rozwijają, możesz wpić po wykałaczce, a po usmażeniu ją wyciągnąć.
  7. Smaż na małym ogniu, po równo z każdej strony, aż boczek się zarumieni.
  8. Na blachę w piekarniku połóż folię aluminiową i połóż na nią podsmażone wcześniej roladki.
  9. Piecz w piekarniku przez około 5 minut bez termobiegu.
  10. SMACZNEGO!