Go Back
Drukuj

Przygotowanie 20 minutes
Czas gotowania 2 hours
Czas całkowity 2 hours 20 minutes
Porcje 140
Kalorie 94 kcal
Autor RG

Składniki

  • 40 g olej kokosowy
  • 100 g masło orzechowe
  • 25 g orzechy laskowe
  • 30 g odżywka białkowa WPC
  • 100 g mąka kokosowa
  • do smaku stewia
  • 100 g czekolada gorzka
  • 25 g masło

Instrukcje

  1. Wszystkie składniki
  2. Masło orzechowe
  3. Mąka kokosowa
  4. Olej kokosowy
  5. słodzik
  6. Odżywka białkowa
  7. Umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Najwygodniej i najszybciej będzie użyć dłoni, ale jeśli nie chcesz się ubródzić to możesz użyć łyżki.
  8. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia - będzie nam później lepiej i łatwiej całą masę michałkową wyjąć i pociąć.
  9. Użyłem ceramicznej foremki do lasagne o wymiarach: 19x12cm.  Tylko dlatego, że ma niski rant i jest wygodniejsza w użyciu niż keksówka
  10. Masę wlewamy do foremki, wyrównujemy i obsypujemy drobno posiekanymi orzechami.
  11. Wkładamy na 2 godziny do lodówki lub na 30 minut do zamrażarki.
  12. Czekoladę z masłem roztapiamy w mikrofalówce lub kąpieli wodnej.
  13. Wyjmujemy zastygnięty michałkowy blok i kroimy go. U mnie na 24 kawałki (3x8)
  14. Oblewamy cukierki czekoladą. Tu mamy 2 opcje do wyboru
  15. łatwiejszą - oblewamy cały blok Michałkowy i wsadzamy do lodówki do wystygnięcia po czym kroimy na kawałki
  16. trudniejszą - opisaną w przpisie na BOUNTY - każdego cukierka osobno oblewamy i stroimy czekoladą
  17. SMACZNEGO