Nadziana papryka

dnia

To danie wygląda pięknie, kolorowo i smakuje tak jak gdybyś spędził/-a cały dzień w kuchni. Każda kombinacja czerwonej i żółtej papryki w połączeniu z kolorem ziół i kurczaka wygląda dobrze i często staram się łączyć te kolory w mojej kuchni.

Potraktuj ten przepis jako bazę do własnych kuchennych eksperymentów i zaskocz Swoich najbliższych – zamiast kurczaka dodaj bekon bądź szynką a całość uzupełnij podsmażonymi pieczarkami. Jeśli lubisz twarde sery to zastąp żółty ser o wiele bardziej czujnym cheddarem – krótko mówiąc – baw się w kuchni tak dobrze jak my !!

Przedstawiam wam

[fruitful_dbox] Ostro nadzianą paprykę [/fruitful_dbox]

Drukuj

Przygotowanie 10 minutes
Czas gotowania 25 minutes
Czas całkowity 35 minutes
Porcje 35
Kalorie 188 kcal
Autor RG

Składniki

  • 250 g ok 1 duża Pierś z kurczaka
  • 2 szt Papryka
  • 1/2 cebula
  • ser żółty
  • 3 szt jaja
  • sól
  • pieprz
  • zioła

Instrukcje

  1. Papryki przekrój na pół i wydrąż z nasion
  2. Połowę papryki pokrój w drobną kostkę a połowę zostaw do napełnienia farszem
  3. Pierś z kurczaka pokrój w drobną kostkę (ok 1cm kawałki)
  4. Podsmaż składniki farszu (kurczak, papryka, cebula) na patelni do zarumienienia
  5. Dodaj sól, pieprz oraz zioła do smaku
  6. Zdejmij z pieca i wystudź
  7. W misce zatrzep jaja kurze na puszystą masę
  8. Dodaj uprzednio przygotowany farsz i wymieszaj
  9. Połówki papryk nadziej farszem i przykryj plastrami żółtego i wstaw do piekarnika
  10. Piecz przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni
  11. Podawaj na ciepło
  12. SMACZNEGO

3 komentarze Dodaj własny

  1. Ania pisze:

    Piec w 200C?

    1. RG pisze:

      Dziękujemy za znalezienie braków – Zaraz uzupełnie przepis – proponuje piec w temperaturze 180stopni. papryka się nie spali
      pozdrawiamy

  2. Dziad pisze:

    hmmm po aktualizacji strony nie wydze przepisu 🙁

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Oceny