Keto Crumble czyli kruszonka z owocami

dnia

Mamy szczyt sezonu na owoce. Dlatego też nie mogłem się powstrzymać, żeby pokazać Wam moje najnowsze odkrycie. Przepis i sposób stary jak świat ale troszkę mi zajęło dopracowanie całości tak, aby wszystkie smaki się uzupełniały i wzajemnie przenikały. Maliny zapiekane pod kruszonką to łatwy i lekki deser. Ciasta jest niewiele, a soczystych owoców mnóstwo. Mogą to być same maliny lub łączone z innymi owocami: sezonowymi lub mrożonymi. Ja w tym przypadku użyłem wiśni oraz borówek. Najlepszy gorący, zaraz po upieczeniu. Polecam!

Keto Crumble czyli kruszonka z owocami

Drukuj

Keto Crumble czyli kruszonka z owocami

Posiłek Desery
Typ kuchni American, French, Italian
Słowa kluczowe bezchemii, bezcukru, bezwegli, borowki, crossfit, crumble, deser, jagody, keto, kruszonka, owoce
Przygotowanie 5 minutes
Czas gotowania 25 minutes
Czas całkowity 30 minutes
Porcje 4
Kalorie 330 kcal
Autor RG

Składniki

  • 100 g mąka migdałowa
  • 50 g mąka kokosowa
  • 25 g orzechy włoskie
  • 20 g płatki migdałowe
  • 150 G maliny
  • 100 G wiśnie
  • 25 G erythrol
  • 2 szt jaja
  • stevia do smaku

Instrukcje

  1. Owoce wrzuć do dużej misy

  2. Obsyp je mieszanką erythrolu z stewią

  3. Odstaw na 20 minut

W międzyczasie przygotujemy ciasto:

  1. W dużej misie połącz wszystkie suche składniki (mąkę migdałową, kokosową,płatki migdałowe, drobno posiekane orzechy włoskie)

  2. Dodaj 2 jaja i dokładnie całość wymieszaj

  3. Do tatroletek nałóż owoce

  4. Całość przykryj kruszonką

  5. Piecz w piekarniku 20 minut (góra/dół) w temperaturze 160 stopni

  6. Jeśli kruszonka nie będzie po tym czasie rumiana dorzuć jeszcze 5minut z termoobiegiem

  7. podawaj na ciepło

  8. SMACZNEGO

Notatki

MAKRO dla 1 porcji:

B 10g/ T 27g/ W 13g ( w tym cukry 4)/ kcal 330 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.