Zupa ogórkowa

dnia

Zupa ogórkowa

Drukuj

Zupa ogórkowa

Przygotowanie 1 hour 30 minutes
Porcje 6
Kalorie 215 kcal
Autor RG

Składniki

BAZA

  • 3,5 l Rosół z Kury

ZUPA

  • 300 g ogórki kiszone
  • 300 g śmietana 30%
  • 50 g boczek wędzony

Instrukcje

ZUPA

  1. Przygotuj rosół z kurczaka lub części wołowych zgodnie z przepisem na rosół któr znajdziesz TU

OGÓRKOWA

  1. Na tarce z dużymi oczkami zetrzyj ogórki kiszone 

  2. Dodaj do gotowego rosołu ogórki i kawałek boczku i  gotuj ok 90 min

  3. Po ok 60min dodaj śmietanę 30% 

  4. Gotuj pozostałe 30 min

  5. Smacznego

Notatki

MAKRO dla 1 porcji ( 700ml)

B: 3,5g/ W: 5g/ T: 20g/ kcal: 215

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.