Zapiekanka z szynki ala Cannelloni

Drukuj

Zapiekanka z szynki ala Cannelloni

Posiłek Mięsa
Typ kuchni American, fit, Italian, Keto, LCHF, Mediterranean, Polska
Słowa kluczowe bezchemii, bezcukru, bezwegli, crossfit, keto, ketosis, lchf
Przygotowanie 20 minutes
Czas gotowania 30 minutes
Czas całkowity 50 minutes
Porcje 4
Kalorie 652 kcal
Autor RG

Składniki

  • 300 g śmietana 30%
  • 200 g koncentrat pomidorowy
  • 150 g ser Gouda
  • 140 g szynka eksportowa krakus 8 plastrow
  • 500 g mięso mielone wieprzowe
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie

Instrukcje

  1. Mięso mielone wymieszaj z przyprawami ( ja użyłem ziół prowansalskich ale możesz użyć innych przypraw do mięsa które lubisz)

  2. Na plastrze szynki eksportowej rozłóż plaster sera żółtego a na nim nałóż łyżką mięso z przyprawami ( uformuj z niego wałek)

  3. Zawiń mięso w szynce i serze i ułóż w naczyniu żaroodpornym jedno obok drugiego ( do mojego naczynia weszło 8 sztuk)

  4. W misce wymieszaj śmietanę, potarty ser żółty ( jego resztkę) oraz przecier pomidorowy

  5. Zalej rollsy z szynki przygotowanym sosem śmietanowo serowym

  6. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni

  7. Zapiekaj przez ok 30 minut

  8. SMACZNEGO

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.