Zapiekane Awokado

Zapiekane Awokado

Drukuj

Zapiekane Awokado

Posiłek jaja
Typ kuchni śniadanie
Przygotowanie 10 minutes
Czas gotowania 10 minutes
Czas całkowity 20 minutes
Porcje 2
Kalorie 257 kcal
Autor RG

Składniki

  • 1 szt Awokado
  • 4 szt jaja
  • 4 plastry boczek parzony
  • 40 g masło klarowane

Instrukcje

  1. Awokado obierz i pokrój na plastry 

  2. Na patelni rozgrzej masło klarowane

  3. Na masło wrzuć plastry awokado i smaż do zarumienienia z obu stron

  4. Po przewróceniu na drugą stronę wbij jajo do miejsca po pestce

  5. Dodaj sól i pieprz do smaku

  6. Całość udekoruj upieczonym na chrupiąco boczkiem ( ja smażę go odrobinę dłużej aż jest twardy i chrupiący a po zdjęciu z patelni odsączam papierowym ręcznikiem nadmiar tłuszczu dzięki czemu jest jeszcze bardziej chrupiący)

  7. Smacznego

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.