Drukuj

Przygotowanie 10 minutes
Czas gotowania 50 minutes
Czas całkowity 1 hour
Porcje 60
Autor RG

Składniki

  • 100 g gorzka czekolada min 70%
  • 7 szt maliny
  • 15 g masło
  • szczypta chili
  • kilka kropel olejek migdałowy
  • kilka szt wiśnie z nalewki
  • stewia

Instrukcje

  1. W kąpieli wodnej roztop łyżkę masała na nastepnie tabliczkę gorzkiej czekolady
  2. Do roztopionej masy dodaj
  3. kilka kropli olejku migdałowego
  4. szczyptę stewii
  5. chilli jeśli lubisz eksperymentować z smakiem czekolady
  6. Przygotuj foremkę na czekoladki -
  7. Jeśli nie posiadasz foremek na czekoladki, możesz użyć silikonowych foremek do robienia lodu!
  8. Na dno foremki nałóż ok 1 łyżeczki stopionej czekolady
  9. Foremkę wsadź do zamrażarki na ok 20 min
  10. Po tym czasie wyjmij ją i do każdej z czekoladek nałóż
  11. pół maliny
  12. kawałek wisienki - ja użyłem wiśni z domowej nalewki (z zeszłorocznych zbiorów )
  13. płatek migdała
  14. masło orzechowe
  15. lub cokolwiek co lubisz i wiesz że będzie smaczne  - nie bój się eksperymentować z smakami!!
  16. Zalej foremkę resztą stopionej mieszanki czekoladowej
  17. Wsadź do zamrażarki na minimum 30 minut.
  18.  
  19. Myślę, że będzie to idealny prezent Walentynkowy oraz małe conieco do popołudniowej kawy we dwoje:)
  20. SMACZNEGO