Jeśli znudziła Ci się sałata lub ogórki kiszone jako dodatek do obiadu? Myślisz nad urozmaiceniem?

Polecam Ci

Szparagi w boczku

Szparagi są skarbnicą witamin i składników mineralnych. Zapobiegają powstawaniu nowotworów, odpowiadają za prawidłowy rozwój płodu, wspomagają kobiety karmiące piersią i odchudzają, ponieważ w 100 g zawierają tylko 18 kcal. Ponadto szparagi są jednym z najskuteczniejszych afrodyzjaków.

Zielone szparagi są miękkie i nie trzeba ich obierać przed gotowaniem. W związku z tym posiadają najwięcej prozdrowotnych właściwości, ponieważ pod skórką znajduje się całe bogactwo składników mineralnych, takich jak potas, magnez, fosfor czy wapń.

Zawierają:

  • Kwas foliowy
  • Witaminy C i E
  • Asparginę
  • wapń, fosfor, potas
  • błonnik
  • inlulinę

 

Dodaj do ulubionych