Sernik wiedeński – klasyka w wersji KETO

dnia

 

Drukuj

Przygotowanie 20 minutes
Czas gotowania 55 minutes
Czas całkowity 1 hour 15 minutes
Porcje 75
Kalorie 215 kcal
Autor RG

Składniki

  • 600 g ser twarogowy tłusty
  • 10 szt jaja
  • 120 g erythrol
  • 100 g masło
  • do smaku olejek waniliowy
  • 30 g mąka kokosowa
  • 100 g czekolada gorzka

Instrukcje

  1. W blenderze zmiksuj na białą masę
  2. żółtka jaj
  3. erythrol
  4. Po dokładnym zblendowaniu dodaj tłusty twaróg ( do kupienia w każdym dyskoncie (biedronka, lidl, netto, aldi)
  5. Zmiksuj masę jajeczną z serem
  6. Ubij białka jaj na sztywną pianę ( dodaj szczyptę soli)
  7. Całość przełóż do dużej miski i dodaj
  8. mąkę kokosową
  9. olejek waniliowy
  10. stopione masło
  11. Okrągłą formę na ciasto nasmaruj masłem badż wyłóż papierem do pieczenia
  12. Rozgrzej piekarnik do 170 stopni
  13. Piecz przez okolo 55 minut
  14. Po upływie czasu pieczenia wyłącz piekarnik i uchyl drzwiczki ALE nie wyjmuj sernika. Niech wystudzi się stopniowo ( nie zapadnie się tak szybko)
  15. na koniec możesz oblac całośc polewą przygotowaną z
  16. 100g gorzkiej czekolady
  17. 30 g masła
  18. całość roztopić w kąpieli wodnej i polać sernik
  19. SMACZNEGO
  20. edf
  21. edf
  22. edf

3 komentarze Dodaj własny

  1. Kamila napisał(a):

    Piecze się zobaczymy jak będzie smakować póki co wygląda super smaczne

    1. RG napisał(a):

      I jak wyszedł?

  2. Kamila napisał(a):

    Witam więc podsumowująć sernik wyszedł pyszny tylko następny raz (a taki będzie na pewno )dodam więcej erythrolu bo mało mi słodki był ale tak to wszystko fajnie wyszedł jak na zdjęciu. proporcje podane super . Polecam

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.