Sałatka z owocami morza

dnia
Drukuj

Przygotowanie 5 minutes
Czas gotowania 20 minutes
Czas całkowity 25 minutes
Porcje 25
Autor RG

Składniki

  • 250 g krewetki
  • 200 g łosoś
  • 1 opakowanie mix sałat
  • 1 szt avocado
  • 10 szt pomidor koktajlowy
  • natka pietruszki
  • masło
  • sól
  • pieprz
  • 3 ząbki czosnek
  • parmezan

Instrukcje

  1. na patelni rozgrzej masło
  2. wrzuć na nie krewetki bez pancerzy
  3. jeśli Twoje krewetki są mrożone to pamiętajżeby najpier je rozmrozić a następnie osuszyć papierowym ręcznikiem
  4. dodaj czosnek
  5. dodaj pietruszkę
  6. smaż ok 5-6 minut aż do zarumienienia
  7. przełóż krewetki na talerz
  8. na pozostały tłuszcz wrzuć kawałki łososia pokrojonego w paski ok 2x5cm
  9. całość posól i popieprz
  10. po ok 5 min przewróć łososia na drugą stronę i smaż przez kolejne 5 minut
  11. na talerzu ułóż
  12. mix sałat
  13. pokrojone w kostkę avocado
  14. pokrojone pomidorki koktajlowe
  15. usmażone wcześniej krewetki i łososia
  16. skrop oliwą z oliwek
  17. na sam koniec dodaj pokrojony w plastry (używam obieraczki do warzyw 😉 lub pokrószony ser parmezan lub inny twardy ser

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.