Świeżo upieczony chleb i bułeczki – kto z nas (osób które są na diecie niskowęglowodanowej) o nich nie marzy i za nimi nie tęskni? Smak bułek z masełkiem – wiemy jakie to pyszne – wiemy jakie to niezdrowe!! Pełne węglowodanów siały spustoszenie w naszych organizmach…

Przyznam się, że były to jedne z tych produktów z którymi najciężej było mi się pożegnać. Będąc na diecie długo szukałem idealnego przepisu. W internecie można znaleźć wiele przepisów na pieczywo low carb. Niestety efekt większości z nich jest tylko Chlebo-podobny.

Większość z nich jest też tylko niskowęglowa z samej nazwy – blogerzy używają składników niedozwolonych w diecie bądź ukrywają węglowodany podając ilość NETTO (odejmując błonnik od ogólnej ich ilości).

Po wypróbowaniu wielu przepisów trafiłem na TEN. Po pierwszym pieczeniu, kiedy poczułem ich aromat, kiedy zobaczyłem jak się zarumieniły i wyrosły naprawdę się ucieszyłem. W końcu znalazłem przepis na prawdziwe pieczywo!! Możecie go użyć z masełkiem, możecie go użyć jako bazę do burgerów lub zapiekanek – Ograniczeniem jest tylko Wasza wyobraźnia:)

Przed Wami nasz pomysł na

Bułeczki

Add to Favourites