Roladki naleśnikowe z łososiem

dnia
Drukuj

Przedstawiamy pierwszy (ale napewno nie ostatni:)) przepis naszej czytelniczki Agnieszki. Agnieszka, chciała podzielić się z Tobą swoim odkryciem
Roladki naleśnikowe z łososiem 
Jako zespół Bezwegli.pl dziękujemy i zachęcamy wszystkich czytelników do dzielenia się z nami swoimi spostrzeżeniami i pomysłami na codzienne dania niskowęglowodanowe. Mamy nadzieję że Twój przepis pojawi się tu już wkrótce !!  
Przygotowanie 10 minutes
Czas gotowania 10 minutes
Czas całkowity 20 minutes
Porcje 20
Kalorie 415 kcal
Autor Aga

Składniki

jajka - 2

tłuszcz do smażenia

posiekany koperek - 1/2 pęczka

babka jajowata - 1 łyżeczka

serk typu kremowy - 150g

śmietana 36% - 4 łyżki

sałata lodowa - 4 liście

łosoś wędzony - 50g

cytryna - 1/2

Instrukcje

  1. Normal
  2. 21
  3. false
  4. false
  5. false
  6. PL
  7. X-NONE
  8. X-NONE
  9. /* Style Definitions */
  10. table.MsoNormalTable
  11. {mso-style-name:Standardowy;
  12. mso-tstyle-rowband-size:0;
  13. mso-tstyle-colband-size:0;
  14. mso-style-noshow:yes;
  15. mso-style-priority:99;
  16. mso-style-parent:"";
  17. mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
  18. mso-para-margin-top:0cm;
  19. mso-para-margin-right:0cm;
  20. mso-para-margin-bottom:10.0pt;
  21. mso-para-margin-left:0cm;
  22. line-height:115%;
  23. mso-pagination:widow-orphan;
  24. font-size:11.0pt;
  25. font-family:"Calibri","sans-serif";
  26. mso-ascii-font-family:Calibri;
  27. mso-ascii-theme-font:minor-latin;
  28. mso-hansi-font-family:Calibri;
  29. mso-hansi-theme-font:minor-latin;
  30. mso-fareast-language:EN-US;}
  31. Do przygotowania naleśnika będziesz musiał/a:
  32. W dużej misce ubijamy jajka, dodajemy łupinę babki, sól i pieprz do smaku
  33. Wszystko dokładnie rozmieszać, tak żeby nie było grudek.
  34. Dodaj drobno posiekany koperek (połowę natki)
  35. Z przygotowanej masy możesz smażyć naleśnika. My polecamy smażenie na oleju kokosowym ale możesz użyć smalcu bądź masła - w zależności od swojego upodobania:)
  36. Do przygotowania nadzienia postępuj zgodnie z poniższymi krokami:
  37. Łososia pokrój na kawałki,
  38. Posiekaj w drobną kostkę sałatę (polecamy sałatę rzymską) oraz drugą połowę natki koperku
  39. Wymieszaj wszystkie składniki w misce z serkiem i śmietanką a na koniec skrop delikatnie sokiem z cytryny.
  40. Wcześniej przygotowany naleśnik posmaruj kremową masę serowo-łososiową, zwiń w roladkę i pokrój na 2, 3 części.
  41. Jeśli jednak nie masz czasu, żeby wcześniej przygotować nadzienie możesz przygotować roladki w następujący sposób:
  42. Wyłóż porcje posiekanej sałaty na usmażonym naleśniku,
  43. Na to łososia,
  44. Całość posyp koperkiem, skrop odrobiną cytryny i dodaj odrobinę śmietanki.
  45. Naleśnik zwinąć w roladkę i przekroić na pół.
  46. W imieniu swoim i Agnieszki życzymy SMACZNEGO

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.