Racuszki

Jeśli wspominasz z nostalgią racuszki które nasze mamy, babcie przygotowywały nam w dzieciństwie to ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Przepis który możesz przygotować dzień wcześniej i zabrać ze sobą do pracy, szkoły jako część lunchboxa. Przepis który sprawdzi się również jako idealna zakąska do wieczornego filmu na kanapie 🙂

W internecie co nóż pojawia się nowe przepiy na Placuszki, Naleśniki, Pancakes, Racuszki. Jak w tym gąszczu zabłysnąć i zachęcić was do właśnie mojego pomysłu? Mój sposób jest banalnie prosty  i mam nadzieję, że skuteczny: Pokazać Wam przepis :

  • prosty w przygotowaniu
  • szybki
  • a co najważniejsze beż żadnych dodatkowych węglowodanów! – beż ukrytych cukrów, mąk i innych.

Dzieki moim eksperymentom w kuchni powstał przepis na

Racuszki

SMACZNEGO

 

Drukuj

Przygotowanie 3 minutes
Czas gotowania 3 minutes
Czas całkowity 6 minutes
Porcje 6
Kalorie 147 kcal
Autor RG

Składniki

  • 2 łyżki 70g śmietana 36% (piątnica gęsta)
  • 2 szt jaja
  • 2 łyżki ok 30g mąka kokosowa
  • do smażenia ok 2-3łyżki olej kokosowy
  • szczypta proszek do pieczenia
  • szczypta stevia

Instrukcje

  1. W dużej misce ubij całe jaja na puszytą masę
  2. Dodaj
  3. gęstą śmietanę 36% (używam piątnicy)
  4. mąkę kokosową
  5. stewię
  6. proszek do pieczenia
  7. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju kokosowego
  8. Nakładaj łyżką porcję na racuszki ( mi wyszło ok. 6 sztuk)
  9. Smaż po ok 30-45 sekund z każdej strony ( olej musi być gorący)
  10. Podawaj na ciepło lub następnego dnia na zimno - smak pozostaje tak samo dobry 🙂 - idealnie więc nadają się do pracy/ szkoły
  11. SMACZNEGO
  12.  
  13.  

2 komentarze Dodaj własny

  1. Jehs napisał(a):

    Czym to polane ?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.