Po wielu przepisach na pyszne, czekoladowe desery, pomyślałem, że nadszedł odpowiedni czas, aby pokazać Wam trochę warzyw..

Kalafior jest od dawna jednym z moich ulubionych warzyw. Od kiedy sięgam pamięcią, nawet jako dziecko lubiłem kalafior.

Aż do tego momentu, jadłem go głównie surowego (uwielbiam to chrupanie)  lub lekko gotowanego na parze, od czasu do czasu podsmażając go na złocisty kolor na maśle.

Od kiedy przeszedłem wraz z moją rodziną na dietę niskowęglowodanową pełną pysznych mięs i ryb zastanawiałem się, czym zastąpić klasyczne puree ziemniaczane. Wiedziałem, że najbardziej zbliżoną konsystencję i smak da mi właśnie kalafior, ale nigdy, aż do dziś, nie było okazji się na tym skupić i spróbować nowego przepisu.

Puree z Kalafiora 

To puree to idealny dodatek do mięs (zarówno klasycznego schabowego jak i delikatnej kaczki) jak i ryb. Polecam wszystkim.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych