Pulpety na nowo

Drukuj

Przygotowanie 25 minutes
Czas gotowania 45 minutes
Czas całkowity 1 hour 10 minutes
Porcje 70
Kalorie 118 kcal
Autor RG

Składniki

  • 250 g mięso mielone wieprzowe
  • 6 plastrów boczek parzony
  • 2 szt cebula
  • 1 pietruszka
  • sol
  • pieprz
  • 1 jajo
  • 6 kulek mozarella

Instrukcje

  1. Przygotuj mięso mielone
  2. dodaj do niego jajko
  3. pietruszkę (cała natka)
  4. sól
  5. pieprz
  6. Składniki dokładnie ze sobą połącz
  7. Podziel na równe 6 cześci
  8. Z każdej uformuj małą kulkę
  9. Wetknij w każdą kulkę małą mozarellę
  10. Zaklej porządnie i uformuj pulpecik
  11. Przygotuj cebulę
  12. średniej wielkości cebulę obierz z wierzchniej suchej warstwy
  13. natnij ją od środka na zewnąrz - po promieniu
  14. delikatnie zdejmij każdą warstwę cebule
  15. Do każdej z cebuli wsadź jednego pulpeta
  16. Owiń plastrem bekonu / boczku parzonego
  17. Na patelni rozgrzej smalec
  18. Smaż pulpety z każdej strony przez 3-5minut
  19. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 180 stopni
  20. Przełóż pulpety na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
  21. Piecz przez 25-30 minut aż będą zarumienione
  22. Podawaj na ciepło
  23. SMACZNEGO
  24. edf

2 komentarze Dodaj własny

  1. Zuza napisał(a):

    smaki mojego Lubego, własnie podobne dzis robilam 😀

    1. RG napisał(a):

      Jeśli lubisz pulpety to wypatruj uważnie. Niedługo nowy przepis n pulpety a la bolognese:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.