Placuszki z cukinii i kapusty kiszonej

A co gdybym powiedział Wam, że możecie jeść placki? Placki z kwaśną śmietaną, placki po węgiersku, placki na słodko??

Myślicie sobie pewnie, że oszalałem i będę wam ściemniał jak niektórzy blogerzy? Otórz NIE – przed Wami już dziś

Placki z cukinii i kapusty kiszonej

Doskonałe jako dodatek do mięs ale i pyszne same z sobą. W moim domu od momentu kiedy pierwszy raz je przygotowałem zapanowało szaleństwo 🙂 Wszyscy chcą jeść placki. Gwarantuję, że jeśli tęskniłeś za ich smakiem to nie zawiedziesz się i już na zawsze zagoszczą na Twoim talerzu….

Drukuj

Przygotowanie 15 minutes
Czas gotowania 10 minutes
Czas całkowity 25 minutes
Porcje 25
Autor RG

Składniki

  • 1 szt cukinia
  • 100 g kapusta kiszona
  • 2 szt jajko
  • sól
  • pieprz
  • 1 lyżka łupina babki jajowatej
  • smalec do smażenia
  • 50 g ser żółty

Instrukcje

  1. Do dużej miski zetrzyj na tarce cukinię
  2. Posól i odstaw aż puści sok
  3. Odcedź na cedzaku/sitku
  4. Dodaj
  5. kapustę kiszoną
  6. jajka
  7. Starty żółty ser
  8. sól pieprz
  9. Na patelni rozgrzej smalec
  10. Łyżką nałóż na patelnię masę z cukinii i uformuj placuszki
  11. Smaż ok 5 minut z każdej strony do zarumienienia
  12. Podawaj z kwaśną śmietaną lub sosem, na przykład grzybowym z przepisu.
  13.  
  14.  
  15.  
  16.  

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.