Bardzo długo szukałem odpowiedniej receptury, która była by odpowiednia na przygotowanie ciasta na pizzę. W naszych książkach kucharskich widzieliśmy już przepisy na pizzę bazującą na naszym przepisie na tortillę albo naleśniki. Widzieliśmy przepisy na ciasto z kalafiora albo na mini pizzerinki zapiekane na samym salami, ale od początku wiedzieliśmy, że szukamy tylko jednego – chrupiącego ciasta które będzie przypominać oryginalną włoską pizzę na cienkim i delikatnym cieście.

Z pomocą przyszedł nam jeden z naszych czytelników – Marcin – który znalazł przepis idealny.

W ten weekend postanowiliśmy go przetestować w naszej kuchni i podzielić się z Wami naszymi wnioskami i opiniami.

Sam przepis wydawał się dziwny i szczerze mówiąc nie do końca wierzyłem, że się uda. Nie wierzyłem ale w momencie kiedy wyjąłem tę pizzę z piekarnika mój pesymizm minął. Przede mną leżała idealna włoska pizza na cienkim cieście. Naturalnie chrupiąca na brzegach a miękka w środku. Wygląda i co najważniejsze smakuje jak prawdziwa pizza.

Z radością i dumą Zespół BezWegli.pl przedstawia

PIZZA PEPPERONI 

 

Dodaj do ulubionych