Pieczony kalafior

Pieczony kalafior

Drukuj

Pieczony Kalafior

Posiłek Przystawki, Sałatki
Typ kuchni American, fit, Italian, Keto, LCHF, Polska
Słowa kluczowe bezchemii, bezcukru, bezwegli, kalafior, lchf
Przygotowanie 5 minutes
Czas gotowania 40 minutes
Czas całkowity 45 minutes
Kalorie 191 kcal
Autor RG

Składniki

  • 1 szt kalafior
  • 3 łyżki masło
  • 1 łyżeczka papryka czerwona słodka
  • sól
  • pieprz

Instrukcje

  1. Kalafior obrać z liści tak aby pozostały tylko różyczki

  2. W garnku zagotuj wodę z dużą ilością soli ( u mnie były to 3 łyżeczki )

  3. Gotuj kalafior przez ok 20 minut

  4. W międzyczasie rozgrzej piekarnik ( 190 stopni termoobieg)

  5. Ugotowany kalafior wyłóż na blasze do pieczenia osmaruj masłem i wstaw do piekarnika

  6. Po ok 15 minutach wyjmij, obsyp czerwoną papryką i przyprawami

  7. Wstaw na dodatkowe 5 min ( możesz oblać stopionym masłem spod kalafiora)

  8. Podawaj na ciepło np z sosem śmietanowym z mojego przepisu

Notatki

MAKRO w 1 porcji

W:7,66g/T:16,9g/B:3,72g/kcal:191

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.