Omlet w nowej odsłonie

Jeśli myśleliście, że dieta niskowęglowodanowa to tylko jajka i boczek…

To mieliście rację 🙂

Ale powiedzmy sobie szczerze, po pewnym czasie – każdy, nawet największy zwolennik jajek zaczyna czuć powiew nudy. I kiedy myśleliście, że w temacie potraw z jajek powiedzieliśmy już wszystko to chciałbym wam przedstawić:

 

Omlet w nowej odsłonie 

Drukuj

Przygotowanie 5 minutes
Czas gotowania 15 minutes
Czas całkowity 20 minutes
Porcje 20
Autor RG

Składniki

  • 4 jajka
  • 36 g (4 plastry boczek
  • 1/2 pomidor
  • 1/4 cebula
  • zielona cebulka
  • pieprz
  • sól
  • 36 g (4 plastry ser żółty
  • 4 małe korniszon

Instrukcje

  1. Formę na muffiny wyłóż boczkiem
  2. Posiekaj drobno
  3. cebulkę zieloną
  4. cebulę
  5. pomidor
  6. korniszony
  7. Posiekane warzywa układamy w foremce na boczku
  8. Doprawiamy solą i pieprzem
  9. Przykrywamy plastrem żółtego sera
  10. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez 15 minut
  11. Smacznego
  12.  
  13.  

2 komentarze Dodaj własny

  1. Puszysta napisał(a):

    A gdzie w tej instrukcji mamy jajka.

    1. RG napisał(a):

      Już poprawione 🙂 dzięki za uwagę
      pozdrawiam

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.