Nadziana papryka

dnia

To danie wygląda pięknie, kolorowo i smakuje tak jak gdybyś spędził/-a cały dzień w kuchni. Każda kombinacja czerwonej i żółtej papryki w połączeniu z kolorem ziół i kurczaka wygląda dobrze i często staram się łączyć te kolory w mojej kuchni.

Potraktuj ten przepis jako bazę do własnych kuchennych eksperymentów i zaskocz Swoich najbliższych – zamiast kurczaka dodaj bekon bądź szynką a całość uzupełnij podsmażonymi pieczarkami. Jeśli lubisz twarde sery to zastąp żółty ser o wiele bardziej czujnym cheddarem – krótko mówiąc – baw się w kuchni tak dobrze jak my !!

Przedstawiam wam

Ostro nadzianą paprykę 

Drukuj

Przygotowanie 10 minutes
Czas gotowania 25 minutes
Czas całkowity 35 minutes
Porcje 35
Kalorie 188 kcal
Autor RG

Składniki

  • 250 g ok 1 duża Pierś z kurczaka
  • 2 szt Papryka
  • 1/2 cebula
  • ser żółty
  • 3 szt jaja
  • sól
  • pieprz
  • zioła

Instrukcje

  1. Papryki przekrój na pół i wydrąż z nasion
  2. Połowę papryki pokrój w drobną kostkę a połowę zostaw do napełnienia farszem
  3. Pierś z kurczaka pokrój w drobną kostkę (ok 1cm kawałki)
  4. Podsmaż składniki farszu (kurczak, papryka, cebula) na patelni do zarumienienia
  5. Dodaj sól, pieprz oraz zioła do smaku
  6. Zdejmij z pieca i wystudź
  7. W misce zatrzep jaja kurze na puszystą masę
  8. Dodaj uprzednio przygotowany farsz i wymieszaj
  9. Połówki papryk nadziej farszem i przykryj plastrami żółtego i wstaw do piekarnika
  10. Piecz przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni
  11. Podawaj na ciepło
  12. SMACZNEGO

2 komentarze Dodaj własny

  1. Ania napisał(a):

    Piec w 200C?

    1. RG napisał(a):

      Dziękujemy za znalezienie braków – Zaraz uzupełnie przepis – proponuje piec w temperaturze 180stopni. papryka się nie spali
      pozdrawiamy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.