Kubeczki Bekonowe

dnia

Jesli znudzila Ci sie jajecznicza lub klasyczne jajko sadzone. Proponuje Ci dzis cos zupelnie nowego 🙂
Oto przed Wami bardzo praktyczne i widowiskowe

 

Kubeczki Bekonowe

 

Prawdziwa bomba bialkowo tluszczowa ktora bedzie idealnym uzupelnieniem Twojego dziennego zapotrzebowania na Tluszcz i Bialko:)

SMACZNEGO

Drukuj

Przygotowanie 5 minutes
Czas gotowania 10 minutes
Czas całkowity 15 minutes
Porcje 15
Kalorie 253 kcal
Autor RG

Składniki

  • 9 plastrow boczek parzony
  • 3 jaja
  • 30 g ser żółty
  • 30 g masło
  • do smaku przyprawy

Instrukcje

  1. Wpierw przygotujesz kubeczki bekonowe
  2. Z folii aluminiowej przygotuj "rolki"na które będą "rusztowaniem" dla boczku
  3. Owiń je plastrami boczku
  4. U mnie wyszły 3 plastry na każdy kubeczek
  5. Tak przygotowane kubeczki umieść w formie na muffiny - poprostu będzie wygodniej piec w piekarniku - nie przewrócą się
  6. Piecz w 200 stopniach przez 10 minut
  7. aż do momentu kiedy boczek będzie chrupiący i "twardy" - ma w końcu utrzymać całą potrawę
  8. W międzyczasie przygotuj jajecznicę
  9. Ja na patelni rozgrzałem masło i smalec domowy
  10. Dodałem 3 jaja
  11. Sól, pieprz do smaku
  12. Odrobinę potartego sera żółtego
  13. Kubeczki bekonowe wyjmij z piekarnika i delikatnie usuń z nich folię aluminiową
  14. Nałóż łyżką jajecznicę
  15. Podawaj z zieloną cebulką i świerzo zmieloną solą i pieprzem
  16. SMACZNEGO
  17.  
  18.  
  19.  

2 komentarze Dodaj własny

  1. Wygldaja naprawdę uroczo, a smakuja pewnie jeszcze lepiej! Bardzo efektowny wygld. Pozdrawiamy serdecznie – DaPietro

    1. RG napisał(a):

      Dzięki za recenzję 🙂 Staram się jak mogę 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.