Krewetki w tempurze

dnia
Drukuj

Przygotowanie 5 minutes
Czas gotowania 5 minutes
Czas całkowity 10 minutes
Porcje 10
Autor RG

Składniki

  • krewetki surowe
  • 50 g 3-4 łyżki mąka migdałowa
  • 1 szt jajo
  • 5 g mała łyżeczka łupina babki jajowatej
  • sól
  • pieprz

Instrukcje

  1. Krewetki czyścimy i nabijamy na wykałaczki/patyczki do szaszłyków - zależy jak duże są Twoje krewetki
  2. W miseczce przygotowujemy panierkę
  3. łączymy mąkę migdałową
  4. łupinę babki jajowatej
  5. sól
  6. pieprz
  7. Roztrzepujemy jedno jajko
  8. Każdą krewetkę obtaczamy dokładnie w jajku a następnie w przygotowanej panierce z mąki migdałowej
  9. Wrzucamy na rozgrzany głęboki olej - Dla dodania orientalnego smaku polecamy stosowanie OLEJU
  10. Smażymy do zarumienienia
  11. wyjmujemy i odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym
  12. OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  13. Gotowe krewetki możesz podawać jako zakąskę z dipem czosnkowym lub też jako składnik naszych bezwęglowych SUSHI

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.