Kotleciki jajeczne

Kotleciki jajeczne

Drukuj

Kotleciki jajeczne

Przygotowanie 10 minutes
Czas gotowania 10 minutes
Czas całkowity 20 minutes
Porcje 8 sztuk
Kalorie 122 kcal
Autor RG

Składniki

  • 6 szt jaja
  • 20 g maka migdałowa
  • 50 g boczek parzony 5 plastrów
  • 1 szt białko jaja kurzego
  • 10 g szypiorek/ zielona cebulka
  • 25 g smalec

Instrukcje

  1. Jaja ugotuj na Twrdo

  2. Posiekaj schłodzone jaja na grubej tarce lub posiekaj drobno nożem

  3. Szczypiorek/ zieloną ceulkę posiekaj drobno

  4. Plastry boczku podsmaż na patelni ( na wiór)

  5. Podsmażony boczek posiekaj i dodaj do cebulki i jaj

  6. Wymieszaj wszystkie składniki, dopraw solą i pieprzem

  7. Dodaj białko jaja tak żeby wszystko zlepić w jedną masę

  8. Na patelni rozgrzej smalec

  9. Z masy jajecznej urofmuj nieduże klopsiki i smaż z obu stron do zarumienienia

  10. Możesz jako panierki użyć mąki migdałowej choć nie jest to wymagane do udanego przepisu

Notatki

MAKRO w 1 sztuce:

B:7,5g/ T: 10g / W:0,5g/ kcal: 122

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.