Koreczki z wędzonego łososia

dnia

Przed wami kolejny z przepisów jednej z naszych czytelniczek – Agnieszki. Życzymy miłego czytania i jak zwykle zapraszamy do wspólnego gotowania i komentowania.

 

Nie macie pomysłu na szybką i łatwą do przygotowania przekąskę :)? Polecamy 

koreczki z wędzonego łososia.

Drukuj

Przygotowanie 10 minutes
Czas całkowity 10 minutes
Porcje 10
Kalorie 25 kcal
Autor Aga

Składniki

  • 100 g łosoś wędzony
  • 1/2 pęczka koperek
  • 1/2 cukinia
  • masło
  • wykałaczki

Instrukcje

  1. Cukinie umyj i osusz (nie obieraj),
  2. Następnie pokrój wzdłuż w cienkie plastry (polecam przed krojeniem naostrzyć dobrze noże).
  3. Podsmaż plastry cukinii obustronnie do momentu aż się delikatnie zarumienią.
  4. Po podsmażeniu polecam osuszyć je delikatnie na talerzu z papierowym ręcznikiem.
  5. Ułóż na cukinii pokrojony w cienkie plastry łosoś i koperek (wcześniej oderwij łodygi koperka, nie będą nam potrzebne).
  6. Zawiń całość w koreczek i przebij wykałaczką.
  7. Bon appetit 🙂

Jeden komentarz Dodaj własny

  1. piegusek napisał(a):

    fajne:) pozdrawiam

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.