Kokosowy pudding Chia z herbatnikami

Kokosowy Pudding Chia z Herbatnikami BezWegli

Poprzedni przepis na budyń z nasionami Chia był hitem i wzbudził wiele pozytywnych emocji. Na fali tej popularności zacząłem eksperymentować z nowymi dodatkami.

Tym razem postanowiłem przygotować dla was drodzy czytelnicy i czytelniczki przepis na Kokosowy pudding Chia. Bez glutenu, bez laktozy. Do dekoracji i jako element składowy postanowiłem wykorzystać mój stary przepis na HERBATNIKI

Możecie przygotować pudding z herbatnikami lub bez. 

SMACZNEGO

Drukuj

Kokosowy pudding chia

Przygotowanie 10 minutes
chłodzenie 3 hours
Porcje 2
Kalorie 654 kcal
Autor RG

Składniki

  • 45 g wiórki kokosowe
  • 400 ml mleczko kokosowe
  • 30 g nasiona chia
  • 40 g borówka amerykańska
  • 45 g erythrol

Instrukcje

  1. W rondelku zagotuj puszkę mleczka kokosowego z wiórkami kokosowymi oraz erythrolem

  2. Po zagotowaniu odstaw do wystudzenia

  3. Dodaj nasiona Chia (3 łyżki)

  4. Wystudź

  5. Do szklanych naczyń nałoż ok 2 łyżek masy kokosowej 

  6. Na masę kokosową dodaj pokruszone herbatniki z przepisu

  7. Dodaj borówki

  8. Na całość nałóż znowu ok. 2 łyżek masy kokosowej

  9. Wstaw do lodówki na ok 2-3 godzin

  10. Podawaj schłodzone

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.