Keto Reese

dnia

Przepis już od dawna krążył mi po głowie. W zasadzie to od zeszłego roku kiedy to podczas Wizyty w USA odkryłem cukierki REESE. Pyszna czekolada w połączeniu z masłem orzechowym wydały mi się od razu idealnym przepisem na deser.

 

Po powrocie do Polski zacząłem testować różne wariacje i kombinacje produktów tak żeby powstała wersja low-carb tego smakołyku. Koniec końców udało się 🙂

Przed Wami

Keto Reese

Smacznego

Drukuj

Przygotowanie 25 minutes
Czas gotowania 1 hour
Czas całkowity 1 hour 25 minutes
Porcje 85
Kalorie 288 kcal
Autor RG

Składniki

  • 75 g masło orzechowe
  • 25 g olej kokosowy
  • 100 g gorzka czekolada min 70%
  • 15 g masło
  • stevia
  • pół łyżeczki olejek waniliowy

Instrukcje

W rondelku rozpuść:

  1. 75g masła orzechowego - ja użyłem masła drobno zmielonego
  2. 25g oleju kokosowego

  3. olejek waniliowy

  4. stewię

  5. Całość odstaw do wystygnięcia

  6. Masą z masła wypełnij foremki do pralinek do połowy!

  7. jeśli nie masz foremek do pralinek możesz wykorzystać silikonowe foremki do lodu

  8. Foremkę wsadź do zamrażarki na ok 30 minut

  9. W tym czasie w kąpieli wodnej roztop 100g czekolady gorzkiej i łyżkę masła (może być osełka)

  10. Po 30 minutach wyjmij foremkę z masą masłową z zamrażarki i opróżnij ją. Powinieneś mieć kilka-kilkanaście zmrożonych kawałków masła orzechowego 🙂 - już teraz będzie pysznie ale wież mi jeśli wytrzymasz do końca przepisu to efekt naprawdę Cię zaskoczy

  11. Do opróżnionej foremki nałóż ok pół łyżeczki stopionej czekolady i dociśnij ją uprzednio zmrożonym masłem orzechowym
  12. Całość zalej resztą czekolady i włóż do zamrażarki na kolejne 30 minut

  13. Podawaj schłodzone!
  14. SMACZNEGO

5 komentarzy Dodaj własny

  1. Jw napisał(a):

    Wierz*, bo wiara xd

  2. Anonim napisał(a):

    A przepis będzi?:):)

    1. RG napisał(a):

      A już jest 🙂 dzięki za zwrócenie uwagi że zniknął 🙂

      1. IRI napisał(a):

        Są OBŁĘDNE!!!!! Dziękuję bardzo :-).

        1. RG napisał(a):

          Świetnie 🙂 ciesze się że smakowało 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.