Keto Rafaello z wiśniowym sercem

Rafaello z wiśniowym sercem

Wysokobiałkowe praliny na bazie serka i mąki kokosowej. Punktem wyjścia były dla mnie znane i lubiane praliny Rafaello – starałem się odwzorować ten smak. Jednak zamiast „chrupkiego” wnętrza postanowiłem użyć aromatycznych wiśni prosto z domowje roboty nalewki. Dzięki czemu mamy bardzo ładnie zbalansowany smak – praliny łączą jednocześnie słodycz kokosa i kwaskowato-ostry smak wiśni.

SMACZNEGO

Drukuj

Przygotowanie 15 minutes
Czas całkowity 15 minutes
Porcje 15
Kalorie 37 kcal
Autor RG

Składniki

  • 200 g serek wiejski
  • 50 g wiórki kokosowe
  • 35 g mąka kokosowa
  • 30 g jogurt naturalny
  • wiśnie z nalewki

Instrukcje

  1. Do blendera wrzuć serek wiejski - pamiętaj, żeby go odsączyć
  2. Dodaj
  3. Mąkę kokosową
  4. Słodzik
  5. jogurt naturalny
  6. aromat rumowy
  7. Uformuj kuleczki i do każdej z nich włóż wisienkę
  8. Ja użyłem wiśni z domowej nalewki którą sam przygotowuję na bazie wiśni i spirytusu
  9. Uformowane kulki obsyp wiórkami kokosowymi
  10. Wsadź na minimum 30minut do lodówki
  11. Jedz schłodzone
  12. SMACZNEGO
  13. dav
  14.  

4 komentarze Dodaj własny

  1. Izabela napisał(a):

    Super ! Jesteś moja inspiracja 🙂 zrobiłam ten przepis, ale trochę go zmodyfikowałam. Zamiast serka wiejskiego plus jogurt naturalny użyłam ser mielony na sernik i do środka dałam migdał. Wyszły pysznie i dziękuję Ci, że tu jesteś bo myślałam, że zostałam skazana na brak słodyczy i dobrego jedzonka. Robiłam jeszcze maślane kruche ciasteczka również wyszły bosko 🙂

    1. RG napisał(a):

      Cześć Iza,

      Bardzo dziękuję za tak pochlebne opinie na temat mojej kuchni i pomysłów 🙂
      bardzo zaintrygowałaś mnie Swoją wersją z migdałowym sercem więc ten przepis jako następny będę musiał przetestować i wrzucić na bloga 🙂

      Jeśli podobają Ci się przepisy to możesz śledzić mnie na Fan Page lub instagramie oraz oczywiście udostępniać 🙂 Na FB jestem również dostępny na PRV w razie jakichkolwiek pytań odnośnie diety .

      Pozdrawiam Ciepło!

  2. Nina napisał(a):

    Można tak mąkę kokosową bez pieczenia? Pozdrawiam

    1. RG napisał(a):

      Oczywiście ! i zapewniam że jest tak samo smaczna w przepisach gdzie ją pieczemy jak i w tych pralinach 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.