Keto Crumble czyli kruszonka z owocami

dnia

Mamy szczyt sezonu na owoce. Dlatego też nie mogłem się powstrzymać, żeby pokazać Wam moje najnowsze odkrycie. Przepis i sposób stary jak świat ale troszkę mi zajęło dopracowanie całości tak, aby wszystkie smaki się uzupełniały i wzajemnie przenikały. Maliny zapiekane pod kruszonką to łatwy i lekki deser. Ciasta jest niewiele, a soczystych owoców mnóstwo. Mogą to być same maliny lub łączone z innymi owocami: sezonowymi lub mrożonymi. Ja w tym przypadku użyłem wiśni oraz borówek. Najlepszy gorący, zaraz po upieczeniu. Polecam!

Keto Crumble czyli kruszonka z owocami.

Keto Crumble czyli kruszonka z owocami
Recipe Type: Desery
Cuisine: French
Author: Rafal
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
  • mąka migdałowa 100g
  • mąka kokosowa 50g
  • orzechy włoskie 25g
  • płatki migdałowe 20g
  • maliny 150g
  • wiśnie 100g
  • erythrol 25g
  • jaja 2
  • stevia – do smaku
Instructions
  1. Owoce wrzuć do dużej misy
  2. Obsyp je mieszanką erythrolu z stewią
  3. Odstaw na 20 minut
  4. W międzyczasie przygotujemy ciasto:
  5. W dużej misie połącz wszystkie suche składniki (mąkę migdałową, kokosową,płatki migdałowe, drobno posiekane orzechy włoskie)
  6. Dodaj 2 jaja i dokładnie całość wymieszaj
  7. Do tatroletek nałóż owoce
  8. Całość przykryj kruszonką
  9. Piesz w piekarniku 20 minut (góra/dół) w temperaturze 160 stopni
  10. Jeśli kruszonka nie będzie po tym czasie rumiana dorzuć jeszcze 5minut z termoobiegiem
  11. podawaj na ciepło
  12. SMACZNEGO
Serving size: 133g Calories: 330 Fat: 27 Saturated fat: 2,5 Carbohydrates: 13 Sugar: 4,8 Sodium: 0,1 Fiber: 7 Protein: 10 Cholesterol: 100

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.