Keto budyń kokosowy

dnia

Pyszny schłodzony budyń kokosowy. Cóż lepszego możemy przygotować na letnie popołudnia dla siebie i najbliższych? Deser który w wyśmienity sposób doda nam ukojenia w letnie popołudnia i z którego walorów mogą korzystać osoby które nie mogące używać nabiału, dodatkowo nie posiada żadnych cukrów, jest bardzo tłusty. Idealny dla osób na diecie Keto i LCHF.

Możecie przygotować go sobie wcześniej, trzymać w lodówce i podawać kiedykolwiek ktoś z domowników będzie mieć ochotę na zdrowy deser.

Keto budyń kokosowy

Smacznego

Drukuj

Keto budyń kokosowy

Posiłek Desery
Typ kuchni Keto, LCHF, Paleo
Przygotowanie 5 minutes
Czas gotowania 15 minutes
Czas całkowity 20 minutes
Porcje 2
Kalorie 368 kcal
Autor RG

Składniki

  • 400 ml Mleczko kokosowe
  • 15 g żelatyna
  • stevia do smaku
  • olejek waniliowy do smaku

Instrukcje

  1. Do rondla wlej całą puszkę mleka kokosowego 

  2. Mleko zagotuj i ciągle mieszaj

  3. Po zagotowaniu zmniejsz ogień i dodaj pozostałe składniki:

    słodzik

    olejek waniliowy

  4. Całość Zamieszaj i dodaj żelatynę w proszku ( u mnie było to ok 3 łyżeczek płaskich)

  5. Podgrzewaj jeszcze przez 10 minut

  6. Wyłącz piec i wystudź budyń

  7. Przelej do salaterek

  8. Wstaw do lodówki na min 30 minut

  9. Podawaj schłodzone

Notatki

polecam bardzo mleko firmy TAO TAO

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.