Ketchup….

dnia
Lato w pełni, sezon grillowy i każdy na diecie niskowęglowodanowej zastanawia się –
Co dodać do mojej grilowanej karkówki?
Czy mogę kupić klasyczny ketchup w sklepie ?
Podpowiadam
Nie musisz kupować w sklepie – możesz zrobić równie smaczny w domu – a na dodatek będzie pozbawiony cukru i innych chemicznych świństw 🙂
SMACZNEGO
Ketchup na zdrowo……
fot: shuttershock.com
Drukuj

Przygotowanie 15 minutes
Czas gotowania 15 minutes
Czas całkowity 30 minutes
Porcje 30
Kalorie 13 kcal
Autor RG

Składniki

  • 800 g pomidory z puszki
  • 300 g przecier pomidorowy
  • 1 łyżka oliwa z oliwek
  • 2 ząbki czosnek
  • 100 ml ocet vinegret
  • 50 g cebula
  • sól
  • oregano
  • słodzik

Instrukcje

  1. Podsmaż czosnek
  2. Dodaj 1 kubek (ok 150g) posiekanej cebulki i zarumień
  3. Dodaj vinegret, słodzik oraz sól
  4. Dodaj
  5. pomidory
  6. przyprawy
  7. Gotuj aż do zredukowania objętości i zgęstnienia (ok 15-20min)
  8. Wrzuć wszystkie składniki do blendera
  9. Mikusj do momentu kiedy będzie odpowiednia konsystencja (gładka ale gęsta)
  10. Jeśli trzeba dodaj słodzik
  11. Przechowuj w lodówce
  12. SMACZNEGO

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.