Karkówka w śmietanie z pieczarkami vel. potrawka z karkówki

Karkówka w śmietanie z pieczarkami

Drukuj

Karkówka w śmietanie z pieczarkami vel. potrawka z karkówki

Posiłek Mięsa, Przystawki
Typ kuchni fit, French, Italian, Keto, LCHF, Paleo, Polska
Słowa kluczowe bezchemii, bezcukru, bezwegli, fit, kalafior, karkowka, keto, ketosis, ketoza, lchf, lowcarb, mieso, obiad
Przygotowanie 20 minutes
Czas gotowania 1 hour
Czas całkowity 1 hour 20 minutes
Porcje 4
Kalorie 686 kcal
Autor RG

Składniki

  • 300 g pieczarki
  • 150 g papryka czerwona
  • 50 g cebula
  • 425 g karkówka
  • 40 g smalec 3 lyżki
  • 200 g śmietana 42%
  • 200 g śmeitana 36%
  • sól
  • pieprz
  • majranek
  • tymianek
  • 3 ząbki czosnek

Instrukcje

  1. Na rozgrzanej patelni roztop smalec i wrzuć na niego posiekaną drobno paprykę

  2. Smaż kilka minut aż papryka wyraźnie zmięknie i się przyrumieni

  3. Dodaj pokrojone w plastry pieczarki, cebulkę i smaż aż „puszczą” wodę i zredukuj sos

  4. Na koniec dodaj czosnek pokrojony w drobne plastry czosnek

  5. Podsmażone warzywa odsuńna brzeg patelni i wrzuć na nie pokrojone w drobne paski mięso z karkówki

  6. Dodaj przyprawy ( majeranek, tymianek, sól, pieprz)

  7. Podsmaż mięso i wymieszaj z warzywami

  8. Całość zalej śmietaną i na małym ogniu gotuj aż całość się zagęści

  9. Podawaj na ciepło jako samodzielne danie lub też z pieczonym kalafiorem

Notatki

MAKRO

W:9,7g/T:61g/B:26g/kcal:686

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.