Karkówka w cebuli

dnia

 

Drukuj

Karkówka w cebuli

Course Mięsa
Cuisine Polska
Przygotowanie 15 minutes
Czas gotowania 1 hour
Czas całkowity 1 hour 15 minutes
Porcje 75
Kalorie 725 kcal
Autor RG

Składniki

  • 400 g karkówka
  • 2 duże cebula
  • 75 g masło
  • sól
  • pieprz

Instrukcje

  1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni ( góra/dół)
  2. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem (spód i brzegi)
  3. NA patelnie na smalcu obsmaż plastry karkówki ( po 2-3 minutki z każdej strony)
  4. Wyłóż obsmażoną karkówkę do naczynia żaroodpownego
  5. Dodaj soli i pieprzu
  6. Całość przykryj posiekaną w piórka cebulę

  7. Naczynie żaroodporne przykryj pokrywką
  8. Wstaw do piekarnia na 30 minut
  9. po 30 minutach wyjmij naczynie żaroodporne i obróc plastry karkówki na drugą stronę
  10. Piecz kolejne 30 minut

  11. Podawaj z kapustą kiszoną lub sałatką z kapusty
  12. SMACZNEGO

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.