Golonka

dnia

Dziś dla odmiany nie będzie na słodko. Dziś postaram się zadowolić wszystkich mięsożerców

Przed Wami

Pieczona golonka

smacznego

 

Drukuj

Czas gotowania 3 hours
Czas całkowity 3 hours
Porcje 180
Autor RG

Składniki

  • ok 400g golonka
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • maggi
  • masło

Instrukcje

  1. Do dużego garnka wlej wodę i dodaj
  2. ziele angielskie
  3. majeranek
  4. tymianek
  5. pieprz
  6. sól (używam soli ziołowej)
  7. liść laurowy
  8. Dodaj golonkę
  9. Gotuj na małym ogniu ok 2 godzin
  10. Po tym czasie rozgrzej piekarnik do 180stopni
  11. Wyjmij golonko z wody i zawiń w folię aluminiową
  12. Piecz ok godziny
  13. Na 15 minut przed końcem otwórz folię i pozwól skórce się zarumienić
  14. Podawaj z sałatką lub szparagami
  15. SMACZNEGO

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.