Przepis ten znalazłem na jednym z zagranicznych blogów i od razu chciałem go przetestować. Niestetety jak już większość z Was zauważyła ciężko u mnie z czasem :):) Niestety przepis poszedł w odstawkę na dobrych kilka miesięcy.

Na szczęście mieliśmy długi weekend majowy i z racji tego, że nie miałem tym razem żadnych planów wyjazdowych postanowiłem nadrobić zaległości 🙂

Przed wami przepis na

GOFRY – myKETO_PL 

Normalnie do przygotowania takiego ciasta użyłbym klasycznej ubijaczki (do piany) ale dzięki wskazówkom pani prowadzącej bloga użyłem blendera. Dzięki temu zabiegowi mąka kokosowa nie zbryla się podczas mieszania i nie powstają gródki które później burzyłyby smak gofra.

Dodatkowym atutem jest to że z blendera możemy wylać masę prosto do gofrownicy 🙂 a więc mniej sprzątania po 🙂

 

Dodaj do ulubionych