Czekoladowy Mus

dnia
Drukuj

Czekoladowy Mus

Posiłek Desery
Typ kuchni American, French, Keto, LCHF, Mediterranean
Słowa kluczowe bezchemii, bezcukru, bezwegli, chockolate, czekolada, deser, fit, ketosis, ketoza, lowcarb, mascarpone, mus
Przygotowanie 10 minutes
Czas gotowania 10 minutes
Czas całkowity 20 minutes
Porcje 4
Kalorie 718 kcal
Autor RG

Składniki

  • 250 g Mascarpone
  • 330 ml śmietana 30%
  • 100 g czekolaga gorzka min70%
  • 50 g masło

Instrukcje

  1. W kąpieli wodnej rozpuść Tabliczkę gorzkiej czekolady dodając masło

  2. W misce ubij na sztywno śmietanę – najlepiej ubija się śmietana prosto z lodówki

  3. Do roztopionej czekolady dodaj ser mascarpone i wymieszaj całość na jednolitą masę

  4. Do masy czekoladowej dodaj ubitą śmietanę

  5. Przełóż wszystko do pucharków

  6. Można udekorować potartą czekoladą lub tak jak ja owocami jagodowymi np. malinami

  7. SMACZNEGO

Notatki

MAKRO dla 1 porcji:

B 6,6g/ T 71g/ W 11g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.