Czekoladowe praliny z nutą espresso

dnia

Co może powstać z połączenia masła, kokosa, orzechów i pysznej gorzkiej czekolady?? Nie czekaj i przekonaj się sam.

W kilka minut dzięki poniższemu przepisowi będziesz w stanie przygotować samodzielnie wyśmienite

Czekoladowe praliny z nutą espresso

Harmonijne połączenie gorzkiej czekolady, orzechów i wiórków kokosowych idelanie nadaje się na rodzinne uroczystości lub specjalne okazje takie jak urodziny najbliższych.

Dodatkowo każda kuleczka to prawdziwa Bomba tłuszczowa (ang. FAT BOMB) dzięki czemu w łatwy i smaczny sposób podbijesz ilość zdrowych tłuszczów w swoim dziennym bilansie

Smacznego

 

Drukuj

Czekoladowe praliny z nutą espresso

Posiłek Desery
Typ kuchni Keto, LCHF
Przygotowanie 30 minutes
Czas całkowity 30 minutes
Porcje 20
Kalorie 152 kcal
Autor RG

Składniki

  • 100 g masło
  • 150 g orzechy laskowe grubo zmielone
  • 150 g wiórki kokosowe
  • 50 g czekolada gorzka min.70%
  • 30 g śmietana 36%
  • 50 ml espresso

Instrukcje

  1. W dużej misce zmiksuj ze soba:

    masło ( podzielone na  małe kawałki,)

    orzechy laskowe, 

    wiórki kokosowe (2/3 z całej ilości podanej w przepisie)


  2. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę

  3. Wymieszaj rozpuszczoną czekoladę z śmietaną i espresso. 

  4. Połącz wszystkie składniki ze sobą

  5. Uformuj w dłoniach małe kuleczki ( u mnie masę nabieram łyżką stołową)

  6. Obsyp resztką wiórków kokosowych i odłóż na talerz

  7. Włóż do lodówki na minimum godzinę

  8. Serwuj schłodzone

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.