Wakacje w pełni – część z was jest już po swoich urlopach, część dopiero planuje wojaże (bliższe lub dalsze). Od kilku sezonów nieodłącznym elementem letniego krajobrazu stały się w naszym kraju zjazdy Food Tracków. Nie ma weekendu podczas którego nie zjechały by się budki z pysznym jedzeniem Fast Slow Food. Jeszcze rok temu, kiedy nie znałem diety niskowęglowodanowej (ani o niej nie słyszałem 🙂 ) chętnie odwiedzałem stanowiska z pysznościami rodem zza oceanu 🙂 Jako, że jestem wybitnie mięsożerny – uwielbiałem bułę z mięsem 🙂 Później – po przejściu na diętę (ultra)niskowęglowodanową musiałem rozstać się z moim ulubionym Fast Foodem.

Do czasu!

Jako że lubię eksperymentować w kuchni (to już pewno wiecie ) i szukam ciągle nowych smaków bądź też niskowęglowodanowych zamienników klasycznych potraw postawowiłem odtworzyć smak Buły z mięsem!. Na początku eksperymentowałem z różnymi wersjami począwszy od mięsie w naleśniku, przez burgera w sałacie. Wszystko było smaczne,  ale…..

Ale nie oddawało w pełni wszystkich zalet i wrażeń z jedzenia burgera.

Aż, w końcu odkryłem przepis na rumiane bułeczki bez mąki ! to był strzał w dziesiątkę! Przedstawiam wam z dumą

Bacon BBQ Burger BezWeli

Dodaj do ulubionych