Jak w większości polskich domów tak i w kuchni BezWegli.pl zaczęły się przygotowania do nadchodzących Świąt Wielkanocnych. Dla większości z nas czas ten kojarzy się z spotkaniami rodzinnymi i….. z jedzeniem 🙂

Wszyscy kochamy jedzenie, a będąc na diecie niskowęglowodanowej, kiedy po okresie adaptacji wyostrza się nam zmysł smaku, kochamy jeść jeszcze bardziej. Kochamy delektować się różnymi smakami, potrawami i próbować nowych rzeczy.

Jak zwykle w natłoku codziennych obowiązków i pracy dopiero wczoraj zorientowałem się, że należałoby przygotować dla Was drodzy czytelnicy menu Wielkanocne. Sam pomysł siedział już w mojej głowie od dłuższego czasu ale jak zwykle czas nie jest z gumy i niestety brakuje go coraz bardziej.

Dlatego od dziś przez cały tydzień, będę pokazywał Wam, jak przygotować klasyczne potrawy oraz doradzał co i w jakich ilościach może znaleźć się na waszych świątecznych stołach.

Na pierwszy ogień przygotowałem dla was coś specjalnego – bez czego chyb nikt nie wyobraża sobie tego czasu

Tradycyjna Babka Wielkanocna w wersji BezWeli 

Zachęcam do wypieku. Możesz ją przygotować z Polewą Czekoladową (przepis znajdziesz TU) lub tak jak ja pozostawić ją w wersji klasycznej.

 

SMACZNEGO

 

Dodaj do ulubionych